Webmaster Forumu

Orjinalini görmek için tıklayınız: VPS Sunucu Nedir?
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyorunu görüntüle.
Sanal özel sunucular (VPS), fiziksel sunucular üzerinde çalışan dinamik sanal makinelerdir. VPS'ler en yaygın olarak işletmeler tarafından kullanılır, ancak bireyler de bunları kullanır. Bir işletme, bir VPS üzerinde birkaç uygulamayı çalıştırabilir ve istediği zaman güncelleyebilir. Sanal özel sunucular, çevrimiçi işlemleri güvenli ve gizli hale getirir.

Çevrimiçi işletmeler, gizliliği artırmak için sunucularını özel yapabilir. Bu, kişilerin yetkili bir oturum açmadan işletmelerinin verilerine erişmesini engeller. Ayrıca, şirketlerinin iletişim bilgilerini gizleyebilirler, böylece insanlar soru veya geri bildirim ile kolayca iletişim kuramazlar. Sunucu bilgilerinizi gizlemek, şüpheli kişilerin işletmenizin kimliğini bulmasını zorlaştırır. Sunucunuzu özel yapmazsanız, müşteriler işletmenizin hizmetlerine erişmekte sorun yaşayacaktır.

Sanal özel sunucular, işletmelerin, müşterilerinin ne kadar donanıma erişebileceğini kontrol etmelerine olanak tanır. Her sanal özel sunucunun kendi işletim sistemleri, uygulamaları ve depolama alanı vardır. Sunucu sahibi, istemcilerinin hangi uygulamalara erişebileceğini ve ne kadar depolama alanına sahip olduklarını kontrol eder. Bu, işletmelerin müşterilerinin hesaplarının kapladığı alanı kolayca yönetmelerine olanak tanır. Sunucuların oluşturulması birkaç gün sürebilir - bu süre şirketin tüm sanal makineyi planlaması için gereklidir. Daha sonra, müşteri değişiklik istediğinde, bu yükseltmeler basit olacaktır.

VPS'ler, gelecekte müşteri hesaplarını yönetmek için mükemmeldir. Bir işletme büyüdükten sonra, genellikle orijinal donanım tahsisatını aşarlar. Ancak yine de eski hesaplarının verilerine erişmeleri gerekiyor. Bir VPS, bir işletmenin mevcut müşteri verilerini etkilemeden eski hesapları yeni donanıma kolayca taşımasına olanak tanır. Bu, bir işletme bir genişleme planlıyorsa veya birincil sunucularında yer kalmamışsa idealdir. Müşteriler, eski hesapları yeni donanıma taşımaktan nadiren şikayet ederler; aslında, hesap yönetimi görevlerini ne kadar zorlaştırdığı için genellikle bu konuda ısrar ederler.

Sanal özel sunucunuzu gizlemek, müşteri ilişkilerini ve yönetim görevlerini iyileştirir. Ayrıca mevcut istemci verilerini etkilemeden fiziksel sunucunuzu istediğiniz zaman yükseltmenize olanak tanır. Sanal özel sunucunuzu genişletmek, kolay istemci yönetimini birleştirir ve fiziksel donanım için gelecekteki kolay genişletmeleri içerir.